Zeekadet worden

Hier vind je alle informatie over hoe jij deel van onze bemanning kan worden.

Dé leukste maritieme jeugdvereniging van De Haag!

Zeekadet worden!

Jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 17 jaar die in het bezit zijn van tenminste één zwemdiploma kunnen lid worden. Na een gratis proefperiode van vier weken mag jij besluiten om zeekadet te worden. Jij ‘monstert dan aan’ als aspirant Zeekadet!

Je kan niet wachten?

Je hoeft natuurlijk niet 4 weken te wachten. Als je het zeker weet neem je een van je ouders mee om je in te schrijven. Je krijgt dan natuurlijk ook een leuk welkoms geschenk.

Kennismaken

Je kan vier zaterdagen met de Zeekadetten (gratis) meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens de zaterdagen maak je met alle onderdelen kennis om zo een goede indruk te krijgen wat het nu eigenlijk is om een zeekadet te zijn.

Ja, ik word Zeekadet!

Op de vierde zaterdag moet je een keus maken om Zeekadet te worden. Dit moet samen met je ouder(s) aan boord gebeuren. De Commandant of Eerste Officier schrijft je dan in.

Tijdens het intake gesprek worden er gegevens ingevuld en wordt de informatiemap aan de ouder(s) overhandigd.

digitaal inschrijven word binnenkort beschikbaar

Informatie voor de nieuwe kadet

GEWELDIG! Je wordt Zeekadet! Een goede beslissing waar je absoluut geen spijt van krijgt. Samen met je ouder(s) schrijf je je in als zeekadet. Dit gebeurt door de Commandant of Eerste Officier. Er worden formulieren ingevuld en getekend.

En dan…
Je bent nu “Aspirant Zeekadet”. Je leert zo snel mogelijk de weg aan boord kennen, Je krijgt een “monsterboekje”. In dit boekje staan allemaal taken die je moet uitvoeren. Nadat je alle taken klaar hebt kom je in aanmerking voor de volgende rang: Zeekadet 3e Klasse.

Verplichte kosten

  1. Contributie – € 15,00 per maand
  2. Aanschaf werkpak – € 70,- (afhankelijk van de maten)

Het kledingpakket bestaat uit: werkhemd, werkbroek, T-shirt.

 

Het werkpak, dat door alle zeekadetten wordt gedragen bij de meeste activiteiten, bestaat uit een blauwe broek, blauw hemd en riem. Optioneel is de wollen trui.

Het werkpak moet zelf aangeschaft worden, het daagsblauw wordt in bruikleen verstrekt waarbij de zeekadet verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. 

IMG_5420

Baksgewijs in werkpak

Het ‘daagsblauw’; het uniform dat wordt gedragen bij speciale gelegenheden. Dit wordt verstrekt vanaf zeekadet der derde klasse. Doel van het uniform is ongeacht sociale of culturele achtergronden de zeekadetten er het zelfde uit te laten zien en hun dit ook te laten beseffen. Binnen het korps geldt inzet en instelling als graadmeter en niet de afkomst!

Baksgewijs Zeekadetkorps Vlaardingen

Baksgewijs in uniform

Voor kampen en excursies
Kampen met de Enterprise – afhankelijk van de aantal personen, rond 17,50 per dag.

het bedrag kan variëren door de kosten die voor het kamp gemaakt moeten worden. hieronder vallen de brandstof kosten en de inkoop van de maaltijden.

 

 

 

          we zullen in de toekomst de inschrijf formulieren digitaal beschikbaar maken.

 

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) aan boord van de Enterprise. Klik op de onderstaande link om het inschrijfformulier te downloaden. Vul dit alvast in en neem het mee naar het schip op zaterdag.

Kosten

De eerste 4 zaterdagen zijn gratis, besluit je daarna om lid te worden dan is de contributie € 15,00 per maand. en een eenmalige aanschaf voor het werkpak is € 49,50. 

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui ) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt.  
Laat je ons weten wanneer je wilt komen bel of mail ons dan even van te voren.

0627655866 
of chat met ons via onze social media

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.