De vloot

 

 

 

 

 

Dé allerleukste maritieme jeugdvereniging van Den Haag!

m.s. Enterprise

Het korpsschip m.s. Enterprise is een binnenvaartschip/Belgische Spits uit 1921 dat geheel door de vereniging zelf is omgebouwd. Het schip is geschikt voor alle binnenwateren en biedt slaapplaats aan een 32 zeekadetten. Aan boord bevindt zich een grote wasplaats met douche  en de kombuis is volledig uitgerust om voor een grote groep goed en verantwoord te kunnen koken. Aan goede voeding wordt aan boord dan ook veel belang gehecht.

RS Quest

Dit snelle zeilbootje wordt gebruikt om de zeekadetten te leren varen in een snelle, polyester, zeilboot. Het zeilen is totaal anders dan in een beenhakker. Met de RS Quest worden regelmatig zeilwedstrijden gehouden met andere korpsen door heel Nederland.

Motorschouw Ooievaer

De stoere Motorschouw WM-4 Ooievaer ex-marine is al enige tijd in het bezit van de zeekadetten. Deze 100pk sterke motorschouw  wordt gebruikt als veiligheidsvaartuig en om de beenhakkers mee te slepen of instructie mee te varen naar bijvoorbeeld de Kagerplassen of worden meegenomen op kampen.

Beenhakkers

De (drie) stalen vletten worden gebruikt om elke zeekadet te leren zeilen, roeien of wrikken. Deze 6 meter lange vlet kan tegen een stootje en je kunt hier gemakkelijk in leren zeilen. Het roeien en wrikken gaat wat zwaarder als je nog een jonge kadet bent, maar door genoeg te oefenen en de techniek te leren, kunnen ook de jongere zeekadetten met de vletten overweg.

Zeilen in WR-1 sloepen

Tijdens de zomerkampen wordt er vaak gezeild in de WR-1 sloepen. Deze WR-1’s zijn dan in bruikleen van de Koninklijke Marine.

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.