Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 11.00 uur tot ca. 17.30 uur samen aan boord van M.S. Enterprise.

Dé leukste club van Den Haag!

Korpsdag

Elke zaterdag

11.00 – ca. 17.30 uur

Vaardagen

Hemelvaart

Woensdagavond tot zondagmiddag

Zomerkamp

Een week op pad tijdens de zomervakantie.

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag zijn de kadetten in divisies onderverdeeld;

  • de instructie-divisie gaat zeilen, motorboot varen of roeien;
  • de wacht-divisie houdt de wacht en waakt over het schip;
  • de onderhouds-divisie onderhoudt de Enterprise, kleine vaartuigen of ander materiaal.

Tijdens de wintermaanden wordt van 11.00 tot 13.00 uur theorie instructie gegeven. De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd. Varend met ons korpsschip m.s. Enterprise gaan we naar locaties als het Brielse Meer, het Haringvliet, de Biesbosch, de Kager plassen, het IJsselmeer of Grevelingen.

Tijdens deze kampen worden de op zaterdag geleerde lessen, in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip wordt gevaren. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

 

NeNederlan Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

Zo zijn er van het korps Den Haag in het verleden uitwisselingen geweest naar: Canada, Amerika, Engeland, België, Schotland, India, Zweden en Japan.

Dichterbij huis: Rotterdam de Wereldhaven. Een locatie waar zeekadetten zich kunnen verdiepen in al het maritieme wat Nedeland te bieden heeft. Regelmatig gaan zeekadetten een dag meevaren op schepen van de loodsdienst, worden excursies georganiseerd naar schepen of bezoeken gebracht aan tentoonstellingen. 

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.