Na een lange periode van lock-down pakken de Zeekadetten van het Zeekadetkorps Den Haag de draad weer voorzichtig op. Uiteraard voldoen we aan de strikte coronaregels. Het belangrijkste is om de Korspdagen weer op te starten. Als we de Korpsactiviteiten kunnen combineren met de activiteiten vanwege het 65-jarig bestaan van het Zeekadetkorps Nederland dan is dat mooi meegenomen.
Op zaterdag zijn we weer open van 11.00 tot 17.00 (zolang de lock-down van kracht is, kunnen de tijden afwijken). De Zeekadetten zijn in die tijd op het water te vinden om te zeilen, te roeien, of om te varen met de motorvaartuigen. We verzorgen ook verschillende lessen aan boord van de Enterprise ons varende clubhuis. We hebben plezier op en rond het water en tegelijk leren we wat voor later.
We gaan de komende tijd er met goede moed tegen aan. We gaan onverminderd door met het enthousiasmeren van de jeugd voor het maritieme vakgebied in Nederland. We laten ze spelenderwijs kennismaken met nautische vaardigheden zoals werken met touw. Ook dragen we zorg voor uitbreiding van het veiligheidsbewustzijn aan boord van schepen. Uiteraard doen we dit in een plezierige en veilige omgeving.
Heb jij nou interesse in onze vereniging of wil je lid worden, ben je op zaterdag altijd welkom.